Over ons

Het Huis van Ben helpt jongeren met autisme hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Muziek is daarbij de rode draad. Tijdens groepssessies en met individuele begeleiding gaan de jongeren aan de slag en leren ze muziek, woord en dans. In een veilige omgeving krijgen de jongeren de kans om zich te ontplooien en de wereld te verkennen. Ze leren wat hun troeven zijn en ontdekken hoe ze hun uitdagingen ombuigen tot sterktes.

Het Huis van Ben is een thuis voor jongeren met autisme. Hier krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en onzekerheden om te buigen in sterktes. De focus ligt altijd op muziek.

‘Wie is wie’ in het Huis van Ben

Jorien & Elfie

Jorien en Elfie Van Delm liggen aan de basis van het Huis van Ben. Beide zussen kampen met autisme en hadden het moeilijk om sociale contacten te leggen. Ze raakten geïsoleerd en werden het mikpunt van pesterijen.

Dankzij intensieve begeleiding en muziektherapie is dat nu verleden tijd. De zussen kregen in het Huis van Ben de nodige sociale vaardigheden onder de knie en staan met beide voeten in het leven. Vandaag studeert Jorien aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en volgt Elfie les aan de stedelijke academie van Turnhout.

In 2017 opende het Huis van Ben zijn deuren.

Wat maakt ons anders dan anders?

Samenwerken

We brengen zorgverleners uit verschillende disciplines samen.

Expertise opbouwen

We verzamelen kennis en ervaring in het Huis van Ben.

Betrokkenheid tonen

Het engagement van onze medewerkers en vrijwilligers is oneindig groot.

Diepgaand analyseren

We kijken niet alleen naar het gedrag van jongeren met autisme. Ook de manier waarop ze waarnemen, denken en voelen staat centraal.

Respect tonen

Iedereen heeft interesses, sterktes en behoeftes. Jij bent het vertrekpunt van onze begeleiding.

Methodisch werken

We werken met betrouwbare methodes op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Actueel blijven

We werken volgens de laatste stand van zaken in de wetenschap. En natuurlijk ook 100% volgens de geldende wetgeving.

Continuïteit garanderen

Reken op een deskundige follow-up en begeleiding.