Stichting Kinderen Goedgekeurd plant op 29 augustus en 15, 22 en 29 september audities voor de familiemusical ‘Autisme! DEMusical: Mag ik even anders zijn?’ Net zoals ‘Ben X’ vertelt deze gloednieuwe productie het verhaal van een gepeste jongen met autisme. Inschrijven kan tot 28 augustus. De première volgt in de lente van volgend jaar.

Het waargebeurde verhaal van Joren, over pesters én vrienden

Pesters op school maken het leven van Joren, een jongen met autisme, tot een ware hel. Tot hij onverwachts hulp krijgt van Aïda, het nieuwe meisje in zijn klas. De Stichting Kinderen Goedgekeurd brengt in samenwerking met Huis van Ben dit waargebeurde verhaal. Met goede reden in de vorm van een familiemusical.

Kristin Oris, productieassistent Stichting Kinderen Goedgekeurd: “Muziek is pure emotie en een fantastisch communicatiemiddel. Zeker voor jongvolwassenen met autisme. Het helpt hen omgaan met gevoelens, en boodschappen overbrengen en begrijpen.

Inschrijven voor de audities kan tot 28 augustus

We zoeken toneel-, zang- en danstalent tussen 8 en 40 jaar voor de rol van leerkracht, moeder en directeur, een meisje (ongeveer 10 jaar), 14 tieners (tussen 12 en 17 jaar), 10 zangsolisten (tussen 10 en 18 jaar), koorleden (tussen 8 en 30 jaar) en dansers (tussen 10 en 30 jaar). Kandidaten sturen voor 28 augustus een e-mail met introductiefilmpje, rol van voorkeur en beknopt cv naar info@kinderengoedgekeurd.be. Ook kandidaat-muzikanten tussen 12 en 18 jaar voor het symfonische kinderorkest kunnen daar terecht.

Première in het voorjaar 2019

De geselecteerde kandidaten ontvangen een antwoord met het tijdstip en de locatie van hun auditie. De première van de musical is gepland in maart 2019 in Concertzaal Bijloke (Gent). Daarna volgen voorstellingen in GC De Pit (Buggenhout), CC De Warande (Turnhout) en een theatertour in België en Nederland.